Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

معرفی

  • : وبلوگ ماری - Marie
  • : دانشجوی شیرینی پزی و نان پزی در انستیتو روژه لامبیون سریا در بروکسل- بلژیک هستم و در عین حال علاقه ی بسیار زیادی به اشپزی دارم۰ در این صفحه تلاش میکنم تجربیاتم و شناختم از غذاها۰۰شیرینی ها۰۰ دسرها و مواد غذایی که شاید همه اونها رو نشناسند رو به شما انتقال بدم ۰ در اصل لذت کشف طعم ها و دستور های غذایی جدید رو در اینجا با شما قسمت می کنم
  • Contact

Archives

6 juin 2008 5 06 /06 /juin /2008 11:33
کینوا

یک گیاه سنتی که قدمت 5000 ساله دارد و پرورش آن در امریکای جنوبی بوده دانه های کینوا از قبل از کریستف کلمب مثل دیگر مواد ضروری مردم آن زمان مثل سیب زمینی لوبیا و دانه های ذرت  پایه و بنیاد مواد غذایی مردم کلمبیا بوده و گونه های مختلفی دارد کینوا بسیار  خوش هضم بوده حتی سبکتر و خوش هضم تر از دانه های برنج میباشد منبع غنی از آهن پروتئین منیزیم فیبر و فسفر و ویتامین ب 2 می باشد رشد آن بیشتر روی کوههای بلند میباشد کشورهای پرو بولیوی و اکوادور از تو لید کننده های اصلی آن می باشند و در حال حاضر کینوا را میتوان در بعضی از فروشگاههای بیولوژیکی پیدا کرد
خوب این یک توضییح بسیار مختصر از دانه های کینوا بود شاید در دفعات آینده در مورد این دانه ها بیشتر بنویسم
متاسفانه فکر نکنم که این دانه ها در ایران شناخته شده باشند ولی من فکر می کنم با توجه به رشته کوههایی که در ایران با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی که داریم کاشت این گیاه شاید یک تحولی عظیمی  بوجود بیاره در نوع مواد غذایی که ما ایرانیها مصرف می کنیم و آن خوردن کمتر برنج و استفاده بیشتر این دانه ها در سیستم مواد غذایی که هم  بدون گلوتن میباشد و  از طرفی هضم آن نسبت به برنج بسیار راحت تر است
خوب  سالاد کینوا که من درست کردم و واقعا خوشمزه و خوب و راحت بود البته دوستانی که در اروپا زندگی می کنند حتما با این دانه ها آشنایی دارند و حتی اگر یک بار هم که شده این سالاد رو درست کنید  امتحانش ضرری نداره

مواد لازم برای 4 نفر

کینوا 150 گرم
فلفل دلمه قرمز   کمتر از یک عدد
فلفل دلمه زرد  کمتر از یک عدد
خیار (چون خیار های اینجا بزرگ هستند 1 عدد کافی است ولی خیارهای ایران فکر کنم 5 عدد متوسط کافی باشه ) و
جعفری خرد شده   به مقدار لازم
تره خرد شده
گشنیز خرد شده
دانه های تخم آفتابگردان به مقدار لازم فکر کنم به اندازه استکان
پوست لیموی زرد و یا سبز
و آب لیموی تازه البته نه لیموی خیلی اسیدی و ترش
برای سس

آب لیمو
روغن زیتون
روغن آفتابگردان
نمک و فلفل و کمی سس سویا

طرز تهیه
دانه های کینوا را در یک قابلمه آب سرد میگذاریم روی حرارت گاز به مدت 15 تا 20 دقیقه آرام بپزد و بعد از آن با آب سرد آبکشی می کنیم
تمام سبزیجاتی که در تهیه کینوا ذکر شده را بعد از تمیز کردن بصورت خیلی ریز خرد می کنید و درون ظرف سالاد خود با کینوایی که قبلا آبکشی کردید ترکیب کنید
همینطور سبزیجات معطر را ریز خرد کرده و داخل سالاد بریزد
برای تهیه سس باز این بستگی به ذائقه شما دارد اینجا سسی که من درست کردم کمی تند میباشد من کمی ادویه دارش کردم حالا خودتان میدانید ترکیب روغن زیتون و نمک و فلفل و سس سویا و آبلیمو بچشید اگر دوست داشتید سالاد شما سس کمی شیرینتری داشته باشه به آن کمی عسل اضافه کنید اگر نه تند دوست دارید کمی فلفل تند به آن اضافه کنید  و یا همینطور از سرکه استفاده کنید

من شخصا  این سالاد رو خیلی دوست دارم مخصوصا برای روزهای گرم تابستان خیلی خوبه

 در این سالاد کمی برگهای سبز سالاد برای خوش آب و رنگی آن میتوانید اضافه کنید


مخصوصا برای کسانیکه رژیم غذایی دارند و کسانی که لب به گوشت نمیزنند  توصیه میشود



لازم به تذکر است شما متوانید به انواع و اقسام مختلف دیگری این سالاد رو درست کنید هر مدلی که دوست داشتید این به ابتکار شما بستگی داره میتوانید کشمش اضافه کنید و یا پرتغال بدون پوست و زیتون اضافه کنید و یا گوجه فرنگی  در قسمتهای آینده طرز تهیه کینوا به روشهای مختلف رو مینویسم به عنوان غذایی ساده در کنار سبزیجات  و یا گوشت


Partager cet article

Repost 0
Published by mari
commenter cet article

commentaires

Mazdak 05/12/2010 12:25



مرسی ماری جان، در تلاش برای یافتن مطالبی به فارسی در مورد کینوا، تنها مطلب معقول در همینجا پیدا شد



خاله توران 09/06/2008 15:27

سلام ماري عزيزم
ممنون از محبتتون عزيزم
موفق و هميشه شاد باشيد.

شادی .... اشپز مدرن 07/06/2008 18:35

سلام ماری جان. چه جالب بود . کاش از این دانه ها تو ایران هم بود. ایران خیلی از مواد غذایی پایه توی آشپزی اروپایی رو نداره . مثلا انواع پنیر. پاپریکا. دانه ها و غیره. خیلی این موضوع بده. وای به هر حال ما کنار می آییم باهاش. خوشمزه به نظر می رسه. اگه گذرم به ممالک اونطرفی افتاد حتما می خرم و امتحان می کنم. ممنون

حقوقدان پاریسی 06/06/2008 14:16

مری عزیز تو چه هنر آشپزی داری! من عاشق آشپزیم اما نه خیلی وقتش را دارم و نه خیلی ایده های نو. راستی تو در چه شهری زندگی می کنی؟